Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Nieuw
Dijkshoornseweg 51 in Den Hoorn 2635 EK

Dijkshoornseweg 51

2635 EK Den Hoorn
Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Omschrijving

Uniek! "De Taswoning", een authentieke woning met een rijke historie en aan het water gelegen!

Het voorste gedeelte van de historische woonboerderij uit 1852 is gelegen in de dorpskern van Den Hoorn. De sfeervolle vlonder gelegen aan een zijtak van het water De Look is een heerlijke plek tijdens de warme zomeravonden. Hier voel je je absoluut snel thuis.

Het souterrain...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1852 Woonoppervlakte 49 m² Aantal kamers 3 Bijzonderheden Monumentaal pand
Lees meer

Omschrijving

Uniek! "De Taswoning", een authentieke woning met een rijke historie en aan het water gelegen!

Het voorste gedeelte van de historische woonboerderij uit 1852 is gelegen in de dorpskern van Den Hoorn. De sfeervolle vlonder gelegen aan een zijtak van het water De Look is een heerlijke plek tijdens de warme zomeravonden. Hier voel je je absoluut snel thuis.

Het souterrain met troggewelven, de opkamer, de kelderramen met luiken, de bedstee, de originele vloertegels, de paneeldeuren en fraaie houtenvloerdelen zijn de overblijfselen van de lange historie van deze voormalige boerderij en zijn een onderdeel van de geschiedenis van de agrarische bedrijfsvoering en met name de zuivelbereiding van het gebied Midden-Delfland Zie onderaan voor een uiteenzetting van de geschiedenis.

Het dorpse karakter met het altijd bruisende Delft op 10 minuten fietsafstand, maakt het gezellig verblijven aan de Dijkshoornseweg. Scholen, winkels, sportverenigingen, bibliotheek en uitvalswegen zoals de A4 en het Westland zijn in de buurt.
 
Beleef alvast de sfeer, maar vooral…. kom kijken! 
 
Deze woning biedt extra comfort:
• Sfeervol gelegen aan het water
• Karakteristieke knusse woning
• Authentieke details
• Ruim souterrain
• Op loopafstand van de gezellige dorpskern
• Parkeergelegenheid voor de deur
• Een unieker object ga je niet snel vinden!

Indeling
 
Begane grond
Na het parkeren van de auto voor de deur stap je via de sfeervolle voortuin met perenleibomen in de zijtuin. Vanuit hier bereik je de voordeur met daarachter de hal met garderobe en voorzien van een fraaie plavuizenvloer, wat samen met de originele houten deuren het echte karakter van de woning weergeeft.

Eveneens vanuit de hal is de toilet/doucheruimte (1,85 x 1,14) voorzien van wastafel en handdoekradiator te bereiken.

Souterrain
Vanuit de hal is het souterrain (4,88 x 3,70) te bereiken. Met een stahoogte van 1,72 meter is dit een ideale ruimte voor de opslag van de wekelijkse boodschappen en de aansluiting voor de wasmachine/-droger.

Opkamer
Vanuit de hal kom je via de trap in de knusse woonkamer (4,75/2,90 x 4,51). Het houten vloer, glas-in-loodramen en houten balklagenplafond geven je direct de sfeer waarin je wilt thuis komen.

Uitgebreid een lunch bereiden kan in de open keuken (1,86 x 1,14). De keuken is uitgerust met een 4-pits gaskookplaat en koelkast.

Eerste verdieping
De open trap in de woonkamer brengt naar de overloop op de eerste verdieping.

De slaapkamer (4,60 x 3,45) is authentiek: brede houten vloerdelen, fraaie houten deuren en voorzien van een bedstee en vaste kasten. Hier bevindt zich ook een afgesloten ruimte met daarin opgesteld de combi cv-ketel.

Algemeen
Bouwjaar 1852, 83 m² eigen grond, 219 m³ inhoud, 49 m² woonoppervlak, combi cv-ketel, gemeentelijk monument.
 
Aanvaarding: per direct.
 
MORRIS is de NVM-makelaar van de verkoper. Wij adviseren je je eigen NVM-aankoopmakelaar mee te nemen voor je belangenbehartiging bij de aankoop van jouw toekomstige woning!
 
Adressen van NVM-aankoopmakelaars vind je op Funda.


Beschreven geschiedenis van Dijkshoornseweg 47-51 in Den Hoorn:
"De bescherming betreft de voormalige boerderij aan de Dijkshoornseweg 47-51 uit 1852, genaamd 'De Taswoning'. De vrijstaande schuur aan de achterzijde van de boerderij valt niet onder de bescherming.

De boerderij ligt ten westen van de Dijkshoornseweg, in de voormalige Voordijkshoornsepolder. Aan de westzijde van de boerderij ligt het water het Look, waarachter de Harnaschpolder is gelegen. De Dijkshoornseweg was in de twaalfde eeuw aangelegd als waterkering om het gebied ten oosten van de dijk te beschermen. Vanaf de tweede helft van de veertiende eeuw werden aan de Dijkshoornseweg boerderijen gebouwd, de meeste in het buitendijkse land aan de westzijde van de dijk. De boeren leefden van de productie van kaas en boter, die in Delft werden verkocht. Vanaf de achttiende eeuw kwamen op de strook land tussen de Dijkshoorn en de Lookwatering steeds meer moestuinen en
boomgaarden, voorlopers van de latere tuinbouw. Het meeste land bleef echter tot het einde van de negentiende eeuw in gebruik van boeren.

De boerderij aan de Dijkshoornseweg 47-51 werd in 1852 gebouwd aan een watering die uitkwam op de Lookwatering. Op de boerderij werden koeien gehouden en er werd boter geproduceerd. Het water uit de watering werd gebruikt als koelwater voor de melk voor de boterproductie en later met name als vaargeul voor de naastgelegen tuinderwoningen.
Het perceel van de boerderij liep van de Dijkshoornseweg tot aan het Look. Op het erf stonden de koeienstal en een hooischuur, deze zijn inmiddels verdwenen. De Taswoning werd bewoond door Leen Arkesteijn. Zijn drie zonen gingen in de twintigste eeuw over op de tuinbouw (waarbij één zoon ging wonen in de naastgelegen tuinderswoning, die in
opdracht van Arkesteijn was gebouwd), waarna de kavel van de boerderij opgesplitst werd in drie tuinen. Deze opzet is inmiddels door woningbouw verdwenen.

Beschrijving pand
Exterieur
De Taswoning heeft een rechthoekige plattegrond en staat met de nok haaks op de weg. De boerderij wijkt af van het type boerderij dat in de negentiende eeuw in deze streek werd gebouwd: de boerderij is erg smal en niet driebeukig van opzet. De huidige voorste twee woningen van de boerderij zijn gebouwd als woongedeelte, terwijl in de achterste
woning de karnmolen was gesitueerd. De koeien werden in een vrijstaande stal op het erf gehouden en niet in de boerderij zelf.

De boerderij bestaat uit één bouwlaag met een kapverdieping onder een zadeldak. Het dak is gedekt met grijze opnieuw verbeterde Hollandse pannen. Voorheen was het dak met riet gedekt.

De gevels van de boerderij zijn opgetrokken in een vormbaksteen in kruisverband met een kalkvoeg. Aan de onderzijde van de gevels bevindt zich een gecementeerde plint. Doordat de woning is opgesplitst in drie afzonderlijke woningen is de oorspronkelijke gevelindeling met vensters aangepast.

Interieur
De oorspronkelijke indeling van de boerderij is veranderd door de splitsing van de boerderij in drie woningen. De originele opzet bestond uit een woon- (nr. 49 en 51) en een werkgedeelte (nr. 47).

De voorste woning in de voormalige boerderij heeft huisnummer 51. Deze woning bestaat uit een kelder met opkamer en een verdieping. Een huidige trap bij de entree geeft toegang tot de kelder en opkamer. De originele trap bevond zich op een andere plek, de huidige trap is van recente datum. De estrikken vloer in de hal is vermoedelijk herlegd. De
paneeldeur voor het toilet is mogelijk uit de bouwtijd.

De kelder heeft troggewelven bestaande uit houten balken met daartussen gemetselde bogen. De vloer bestaat uit estrikken. Op de vloer is nog de aftekening te zien van de inmiddels verdwenen koelbakken. De kelderdeur heeft een eiken opgeklampte deur met gesmede gehengen. De bovenzijde van de deur heeft een spiegelboog, deze vorm komt
terug in de bovendorpel. In de hoek van de kelder bevindt zich een spiltrap.

De opkamer boven de kelder heeft een balkenplafond waarvan de afmetingen vermoedelijk overeen komen met de balken in de kelder. In de hoek van de kamer bevindt zich een haard met potkachel, vermoedelijk uit de jaren 50. Op de vliering bevindt zich een ruimte met twee paneeldeuren. Het plafond heeft regels met board uit de jaren 50.

Erf/ groenaanleg
Links van de woning staan voor het voorhuis twee lindebomen. Deze staan aan de zuidzijde van het erf en werden traditioneel bij boerenwoningen geplant om 's zomers de felle zon uit het voorhuis te weren. Voor de voorgevel staan drie perenleibomen.

Tegen de linker zijgevel groeit een zeer oude druivenstruik.

Aan de voorzijde van het pand bevindt zich voor de voorgevel een authentiek smeedijzeren hekwerk met witgeschilderde sierpunten.

Op het erf bevinden zich tal van originele elementen uit de oorspronkelijke boerderij die secundair zijn verwerkt zoals: de hardhouten steen voor de karnton (herkenbaar aan de ronde groef voor de ton) als stoep voor nr. 51, plavuizen, ijsselklinkertjes en knieboomstenen in de tuinbestrating.

Aan de rechterzijde van het erf bevindt zich een sloot die functioneerde als vaargeul voor de naastgelegen tuinderwoningen.
"
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 225.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Hoekwoning Kwaliteit woning Normaal Kenmerken Drive-in woning Bouwjaar 1852 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 49 m² Perceeloppervlakte 83 m² Overige inpandige ruimte 20 m² Inhoud 219 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag en een kelder en een zolder Energie Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Aqua-Max HR CW4 Bouwjaar C.V.-Ketel 2013 Warmwater C.V.-Ketel Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Voortuin, zijtuin Hoofdtuin Zijtuin Oppervlakte hoofdtuin 18 m² (4.73 m bij 3.76 m) Ligging hoofdtuin Noord, West Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen TV-Kabel Ja Glasvezel kabel Ja Kadaster: H 1547 Schipluiden Oppervlakte 83 m²
Route van naar Dijkshoornseweg 51, 2635 EK Den Hoorn

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.