Mijn favorieten

De Zweth

Wonen in het dorpje De Zweth

De Zweth vormt samen met Zweth de buurtschap aan weerszijde van de Berkelsche Zweth, daar waar deze uitmondt in de Delftse Schie tussen Delft en Rotterdam. Het ligt op de grens van de gemeente Midden-Delfland en de Rotterdamse wijk Overschie. De Zweth is afgeleid van ‘Zwet’ dat grens betekent. Na de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2004 behoort het voormalig Delftse deel van De Zweth en een deel van de Ackerdijksepolder tot de gemeente Midden-Delfland.Bijzonderheden De Zweth

De gemeente Midden-Delfland, waaronder De Zweth draagt het internationale keurmerk Cittaslow.  Dit is een internationaal keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.
 
Naar verwachting zal hier in 2017 de Ecopassage Schie gereed komen. De Ecopassage vormt de laatste schakel in de natuurverbinding tussen de Ackerdijkse Plassen bij Delft en de Vlietlanden in Vlaardingen: het groenblauwe lint in Midden-Delfland.In de Zweth aan de Schie is restaurant “Aan de Zweth” gevestigd met chef-kok Joris Peters. Voorheen was dit restaurant “De Zwethheul” en had onder leiding van Mario Ridder twee Michelinsterren.

 


Geschiedenis De Zweth

De Zweth was in het verleden een relatief welvarende gemeenschap, waar onder andere bierbrouwerij De Hoop in 1853 werd opgericht. De drukbezocht speeltuin Land- en Schiezicht was rond 1900 een attractie voor veel Delftenaren. In de tijden na de jaren veertig vertrokken veel bewoners naar de grote steden, waardoor veel horecavoorzieningen het moeilijk kregen.Meer informatie over De Zweth en omgeving.

Officiële website gemeente Midden-Delfland 

Wikipedia over De Zweth   

Meer weten? 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met MORRIS?
Vul dan hieronder je gegevens in of bel naar 015 – 761 81 28

Wij helpen je graag.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring