Mijn favorieten

Maasland

,

Over het dorp Maasland

Woningen 1.925 | Inwoners 4.555

Maasland is een plaats in de gemeente Midden-Delfland, in de provincie Zuid-Holland en telt 4.555 inwoners.


Bijzonderheden over Maasland

De gemeente Midden-Delfland, waaronder Maasland draagt het internationale keurmerk Cittaslow. Dit is een internationaal keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.
Maasland telt 58 rijksmonumenten en een deel van Maasland heeft een beschermd dorpsgezicht.


Geschiedenis van Maasland

Omstreeks 1600 begon de herbouw en opbloei goed op gang te komen. De directe oorlogsdreiging was toen in deze omgeving voorbij. Hoewel Maasland in het algemeen een welvarend dorp was, deden zich van tijd tot tijd ernstige rampen voor o.a. door grote branden. De meeste huizen waren van hout en hadden rieten daken. 

Het grondgebied van Maasland is in de loop der tijden aanzienlijk ingekrompen, o.a. door de afscheiding van Schipluiden in 1570 en Maeslantsluys (Maassluis) in 1614. In 1747 telt Maasland ongeveer 1.400 inwoners. In het jaar 1888 telt men bijna 2.600 inwoners in de gemeente Maasland, die dan een oppervlakte heeft van 3.767 ha.

Er is druk verkeer, zowel van veer- als andere vaartuigen, alsmede van een groot aantal rijtuigen die het dorp passeren van Amsterdam, Den Haag en andere plaatsen, naar o.a. Hellevoetsluis, wat aan het dorp een goed voordeel biedt. De gunstige ligging wordt nog beter door de landerijen die zeer vruchtdragend zijn.

Meer informatie over Maasland en omgeving


Meer weten? 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met MORRIS?
Vul dan hieronder je gegevens in of bel naar 015 – 761 81 28.
Wij helpen je graag.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring