Mijn favorieten

‘t Woudt

Wonen in 't Woudt

’t Woudt is een kerkdorp in de gemeente Midden-Delfland, in de provincie Zuid Holland. Het dorp ligt tussen Den Hoorn en De Lier. ’t Woudt is een schilderachtig dorpje tussen de weilanden en is met 35 inwoners een van de kleinste dorpje in Nederland. In totaal staan er in 't Woudt 16 woningen en telt 't Woudt 35 inwoners. De omgeving van ‘t Woudt, leent zich zeer goed voor fiets-, wandel- en skatetochten. 


Bijzonderheden van kerkdorp 't Woudt

De gemeente Midden-Delfland, waaronder Maasland draagt het internationale keurmerk Cittaslow. Dit is een internationaal keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.

Het buurtschap ‘t Woudt kent een beschermd dorpsgezicht en 9 rijksmonumenten.


Geschiedenis van kerkdorp 't Woudt

Van het schilderachtige dorpje ’t Woudt is bekend dat het al in 1277 bestond. ’t Woudt telde in 1561 al twee boerderijen, negen kleine huisjes, een herberg een pastorie en een kosterswoning. Het unieke is, dat dit aantal in de loop der tijd nauwelijks is veranderd. Op oude kaarten is te zien dat het patroon van de bebouwing tot op de dag van vandaag gelijk is gebleven.
 
Meer informatie over ‘t Woudt en omgeving

 

Meer weten? 


Heb je vragen of wil je een afspraak maken met MORRIS?
Vul dan hieronder je gegevens in of bel naar 015 – 761 81 28.


Wij helpen je graag.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring