Mijn favorieten

Den Hoorn

Over het dorp Den Hoorn


Woningen 2.911 | Inwoners 7.235

Den Hoorn is een gemoedelijk dorp in de gemeente Midden-Delfland en telt 7.235 inwoners. Vanwege het dorpse karakter en de levendige stad Delft “om de hoek” is Den Hoorn een uniek dorp om in te wonen. Een tweetal waterlopen doorkruist het dorp: de Lookwatering en de Gaag die vanuit Delft naar Schipluiden stroomt.


Bijzonderheden over Den Hoorn


De gemeente Midden-Delfland, waaronder Den Hoorn draagt het internationale keurmerk Cittaslow. Dit is een internationaal keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.
                             

Geschiedenis van Den Hoorn


Het huidige Den Hoorn werd rond 1100 gesticht onder de naam Dijkshoorn, als onderdeel van de Hof van Delft. In 1246 kreeg de Hof van Delft stadsrechten en groeide het uit tot het huidige Delft. Dijkshoorn en alle andere gebieden rondom Hof van Delft vielen toen onder het ambacht Hof van Delft. Vanaf 1817 werd dit ambacht een gemeente, die 1921 weer werd dit opgeheven. Gedeelten van die opgeheven gemeenten waaronder, Den Hoorn, ’t Woudt en Abtswoude kwamen toen bij de toenmalige gemeente Schipluiden.

De groei van Den Hoorn is zeer langzaam gegaan. In 1561 lagen er nog maar zeventien woningen langs de Dijkshoornseweg,
Den Hoorn is van oorsprong een agrarisch dorp. Al vroeg in de 18e eeuw waren er veel boomgaarden en moestuinen gelegen in het huidige Den Hoorn. Langzaam heeft dat zich ontwikkeld tot de professioneel tuinbouw, waarvoor later veel kassen zijn aangelegd.Meer informatie over Den Hoorn en omgeving


Meer weten? 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met MORRIS?
Vul dan hieronder je gegevens in of bel naar 015 – 761 81 28.

Wij helpen je graag.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring